Friday, September 15, 2006

vulpea infometata & strugurii inaccesibili

Fusese un week-end asteptat cu emotie de catre publicul iubitor de acordeoane, armonici si alte asemenea cutii fermecate din Bucuresti. Biletele se epuizasera dintr-o rasuflare, iar cu o saptamana inaintea concertelor greii lumii interlope faceau bani frumosi din comercializarea biletelor false la suprapret.

In ziua primului concert, o multime considerabila de oameni se stranse in fata salii de spectacole inca din timpul zilei, nerabdarea si entuziasmul citindu-se pe fetele celor prezenti.

Concertul a inceput promitator. Piese bine alese, interpretare desavarsita, virtuozitate si emotie. Din pacate, la scurt timp dupa prima pauza, unul dintre instrumentisti falsa. Initial, greseala a trecut neobservata de publicul exigent, dar cum disonanta devenea tot mai sensibila, chiar si pentru urechile neavizate, concertul trebui sa fie oprit.

Publicul a plecat nemultumit in acea seara, necerand nici macar un bis.


In a doua seara, programul prevedea o suita de varieteuri, muzica franceza si tangouri. Performanta artistilor de la inceputul serii precedente nu a mai putut fi egalata, iar spectatorii trebuira sa se multumeasca cu interpretari submediocre ale pieselor anuntate. Aplauzele deveneau din ce in ce mai rare si scurte, si se oprira in momentul in care artistii de pe scena intonara “Of, viata mea”. Decidément, publicul nu era deloc pregatit pentru manele. Nu mult lipsi ca cei de pe scena sa fie fluierati la scena deschisa.


In a treia zi, incapacitatea acuta a lui Richard Galliano de a satisface pretentiile publicului a fost evidenta inca de la primul acord. Interpretarile primelor doua cantece fura execrabile. Publicul, deceptionat peste masura in primele doua seri, venise insa cu rosiile pregatite. Prima il lovi pe solist pe mana stanga, dar fu de ajuns pentru a declansa un adevarat potop de tomate stricate venite din sala. Concertul a fost intrerupt brutal la 10 minute dupa incepere.


In a patra seara, esecul rasunator al concertelor precedente a facut ca evenimentul sa fie anulat. Publicul a primit banii inapoi.


poza e de pe afisul chestiei

. @ 6:46 AM